Meerjarenonderhoudsplan

MJOP cq Meerjarenonderhoudsplan

Het opzetten van een Meerjarenonderhoudsplan is normaal gesproken geen sinecure. Echter met de MJOP-module van WpCalc (Pro-versie) wordt het maken van een Meerjarenonderhoudsplan teruggebracht naar een eenvoudige en directe manier van werken.
Een MJOP-calculatie zet je met deze module namelijk op dezelfde wijze op zoals je een normale calculatie ook zou opzetten. Met alle gemakken van dien. De MJOP-module is volledig geïntegreerd met de rest van het calculatiesysteem. Daardoor zijn de gegevens van andere calculatie-methoden makkelijk van en naar elkaar te kopiëren. Met veel tijdwinst als resultaat.

Wil je de prijs voor bijvoorbeeld mutatie-onderhoud onderbouwen via een normale bouwcalculatie? Dat kan, het resulaat kun je als deelcalculatie koppelen aan de desbetreffende regel in de MJOP-calculatie. Het gekoppelde bedrag kan in een later stadium te allen tijde weer worden gesynchroniseerd met de onderliggende calculatie.

En je wilt een MJOP-calculatie direct kunnen uitdraaien als een rapport? WpCalc maakt het allemaal mogelijk. Zelfs inclusief bijbehorende illustraties, tabellen en grafieken.

Screenshots

De belangrijkste voordelen van de MJOP-module op een rij

 • Volledig geïntegreerd met het flexibele calculatieprogramma van WpCalc, alles gecombineerd in één systeem.
 • Krachtige en snelle methodiek ten opzichte van database gerelateerde systemen.
 • Alle informatie wordt op regelniveau ingegeven, het resultaat is direct zichtbaar, verifieerbaar en aanpasbaar, zonder tussenstappen.
 • Door het werken op regelniveau is de kans op fouten/hiaten aanmerkelijk kleiner dan bij een database gerelateerd systeem.
 • De mogelijkheid om gedetailleerde (staartkosten)begrotingen te koppelen op regelniveau en inclusief synchronisatie-mogelijkheid.
 • Het op eenvoudige wijze kunnen filteren en/of sorteren m.b.v. fonds- en stuurcodes.
 • De mogelijkheid om eenvoudig te exporteren naar Excel, alsook gegevens vanuit Excel te koppelen aan het meerjaren onderhoudsplan.
 • De ‘calculatorische faciliteiten’, zoals de berekenkolom, aan te passen coderingssyseem, het inbouwen van op- en toeslagen en/of staartkosten en het werken met geïntegreerde uittrekstaten, foutcontrole, koppelen aan Excel, enzovoort, enzovoort.
 • Eenvoudige, professionele rapportagemogelijkheden, waarvan de gegevens desgewenst kunnen worden geëxporteerd naar Word en Excel.
 • Mogelijkheid om verschillende plannen te koppelen en op integrale wijze gegevens uit deze planningen te analyseren.
 • Niet afhankelijk van een internetverbinding. Data-opslag in de Cloud is daarentegen wel mogelijk.
 • Het maken van een rapportage voor een meerjarenonderhoudsplan is intern geregeld en dus niet afhankelijk van Word of Excel.
 • Lay-out’s t.b.v. de onderhoudsplanningen zijn eenvoudig naar eigen inzicht te configureren via de interne layout-generator.
 • Speciaal voor het aannemen van werk; Strategisch inschrijven met behulp van uurtarieven en efficiëntie-factoren.

Printvoorbeelden

Wat klanten zeggen

Vanwege de zeer uitgebreide functionaliteit en veelzijdigheid gebruiken wij binnen ons adviesbureau al jaren WpCalc-Nxt voor het vervaardigen van MeerJarenOnderhoudsBegrotingen.
De haast onbegrensde analysemogelijkheden en de snelheid maken deze software tot een prachtig stuk gereedschap.
Daarnaast vervaardigen wij ook budgetbegrotingen en gedetailleerde directie- of inschrijfbegrotingen met deze software.
Ook hiervoor geldt dat de betrouwbaarheid, stabiliteit en snelheid weer vanzelfsprekend zijn.

Niels WiegelDirecteur - Bureau Wiegel B.V.

Gratis testen!

Ben je benieuwd naar de prestaties van de MJOP-module en hoe die functioneert ten opzichte van programma’s zoals O-Prognose, IBIS-MAIN of andere MJOP-software?
Vraag dan de GRATIS demoversie van WpCalc aan en constateer zelf of deze unieke manier van opstellen van een Meerjarenonderhoudsplan past bij jouw manier van werken.