Algemeen

Algemene Productinfo

WpCalc is een zgn. desktop programma voor het Windows besturingsysteem met uitwisselmogelijkheden naar de zogenoemde ‘cloud’. Het programma is ontwikkeld in het moderne .NET framework van Microsoft.

Concept

WpCalc is gebouwd volgens een heel nieuw concept. Een concept dat veel mensen aan zal aanspreken. WpCalc munt namelijk uit in het tegelijkertijd kunnen bewerken van diverse documenten van dezelfde disciplines zowel als die van verschillende disciplines. Je kunt door dit systeem nagenoeg alles van en naar elkaar kopiëren. Veel gegevens hoef je dus maar eenmalig in te voeren. En dat scheelt veel tijd en voorkomt fouten.

Contextmenu’s

WpCalc maakt veel gebruik van zgn. contextmenu’s – de menu’s die verschijnen na een rechtsklik met de muis – zodat de keuze met wat je kunt doen beperkt wordt tot datgene wat op dat moment mogelijk is. Ook zorgen de contextmenu’s voor een simpele structuur in het hoofdmenu en de knoppenbalken.

Eigenschappenvenster

Het eigenschappenvenster is ook zo’n innovatie. Door dit venster kun je documenten en onderdelen van documenten rechtstreeks benaderen en de instellingen daarvan aanpassen. Deze werkmethode werkt door het hele programma met al zijn modules – ook de optionele – op dezelfde manier.

Tot slot

Bijna alle documenten kunnen direct omgezet worden naar het populaire PDF-formaat. In WpCalc-Nxt kunnen die zelfs via de eigen mail-module met een paar muisklikken verstuurd worden.

Al met al zorgt dit nieuwe concept voor rustige en overzichtelijke vensters en een professionele werkomgeving. Je kunt er sneller door werken.

Als je een beetje basiskennis hebt van het werken met computers dan heb je in WpCalc snel in de gaten hoe een en ander werkt en zul je in korte tijd goed met het programma kunnen omgaan.