WpCalc-Lt

WpCalc - Hét calculatieprogramma voor de bouw!

WpCalc-Lt

WpCalc-Lt is een sterk vereenvoudigd calculatieprogramma dat ontwikkeld is op basis van WpCalc-Pro, ons professionele calculatieprogramma voor de bouw en andere vakgebieden.

Door zijn eenvoud is WpCalc-Lt zeer geschikt voor de startende calculator. Je werkt er namelijk net zo gemakkelijk mee als met Excel, maar dan zonder de zorgen over de formules en de layout. En dankzij de uitgebreide mogelijkheden komt ook de veeleisende calculator aan zijn trekken. Met dit calculatieprogramma maak je namelijk net zo gemakkelijk een elementenbegroting als een normale traditionele begroting. Sterker nog, je kunt de methodes, als je dat wenst, gewoon door elkaar gebruiken. Ben je benieuwd naar de prestaties van dit programma ten opzichte van IBIS-TRAD, BouwCalc, 2Jours of andere calculatiesoftware? Kijk dan op deze site.

Bijzonderheden

Het gebruik van eigen en/of aangekochte bibliotheken of online bouwkosten

WpCalc is onder andere voorzien van een functionaliteit voor het raadplegen van moederbegrotingen, eigen bibliotheken en aangeleverde bouwkostengegevens. Voor de uitvoerende bouw ligt de nadruk, in verband met het maken van inschrijfbegrotingen, op het gebruik van een eigen bibliotheek. Voor adviesbureaus en architecten e.d. ligt de nadruk meer op aangeleverde bouwkostengegevens. Met name omdat de bouwkosten vaak in de vorm van elementen of bouwdelen worden aangeboden, zodat zeer snel een kostenraming gemaakt kan worden voor budget-controle. Een exacte prijs is dan minder belangrijk. Lees meer…

Voor WpCalc maakt het niet uit van welk systeem je gebruik wilt maken. Het is allemaal even eenvoudig. Beide systemen door elkaar gebruiken vormt ook geen enkel probleem.

Hoeveelheden bepalen in de rekencel of met een uittrekstaat

Reken je de hoeveelheden aan de hand van de bouwtekening nu nog uit op papier? In WpCalc-Lt kun je op elke regel de hoeveelheid onderbouwen in een zogenaamde rekencel of met een meet- of uittrekstaat. Voor simpele berekeningen volstaat de rekencel. In een rekencel kun je tellingen en eenvoudige formules kwijt. Een uittrekstaat gaat veel verder, daar kun je complete lijsten in maken. Het voordeel van beide methodes is dat je direct bezig bent met invoeren van gegevens wat tijdswinst oplevert en bovendien kun je achteraf altijd achterhalen hoe een hoeveelheid is opgebouwd.

De calculatie printen als offerte op papier of als PDF-bestand

Je kunt direct vanuit WpCalc-Lt printen, dat wil zeggen dat het calculatieprogramma niet afhankelijk is van een bepaalde versie van Word of Excel, conflicten daardoor zijn onmogelijk. Een overzichtelijke offerte stel je in no time samen als afgeleide van de calculatie. Bedragen kunnen naar believen inclusief opslagen worden getoond. Voor- en nalooptekst maken de offerte compleet. Alles kun je printen in een eigen lay-out, inclusief logo’s en bedrijfsgegevens etc. Ook het printen van open begrotingen behoort tot de mogelijkheden. En eenmaal als printvoorbeeld op het scherm kun je met een muisklik een PDF – voor een professionele uitstraling vanzelfsprekend in een hoge resolutie – aanmaken. De exportmogelijkheid naar XLS maakt de calculatie beschikbaar in Excel.

Werkbegroting maken

Een offerte of een open begroting voor de klant is natuurlijk het belangrijkst. Maar voor de uitvoering van het werk wil je graag een aangepaste calculatie zien. Dat kan, je kunt in WpCalc-Lt nl via het materiaalcode-systeem heel snel gelijksoortig materiaal en materieel afprijzen. Tarieven zijn centraal aan te passen en zelfs de bewerkingstijden kun je eventueel centraal bijstellen.

Vrij in te delen

De calculatie kan helemaal vrij worden ingedeeld in een zelf te bepalen aantal hoofdstukken, in elk hoofdstuk kun je tot 10000 paragrafen en sub-paragrafen aanmaken en in elke paragraaf kun je 10000 regels kwijt. Dus meer dan genoeg mogelijkheden voor een groepsgewijze opbouw van de calculatie.

De Calculatie Verkenner

Met de Calculatie-verkenner wordt als het ware een brug geslagen tussen het calculatieprogramma en het systeem waarmee een bedrijf zijn project-documenten heeft georganiseerd. De verkenner werkt als een soort van Windows verkenner met dit verschil dat het de mappen waarin zich calculaties bevinden op een andere manier worden weergegeven. Op deze manier is in één oogopslag te zien waar de calculaties zich bevinden.

Screenshots

Meest in het oog springende Functies

 • Geheel vrije indeling van de calculatie.
 • Onder andere uitstekend inzetbaar voor calculeren volgens STABU- of NL-SfB systematiek.
 • Mogelijkheid voor werken met activiteiten – materialen, prijzen, bewerkingstijden en tarieven – op 1 regel.
 • Flexibele uittrekstaten met rekenfunctionaliteit gekoppeld aan aantal, per regel. Zie afbeelding.
 • Kolommen voor normen, uren, tarieven, onderaanneming, stelposten etc. Zie afbeelding.
 • Het kunnen maken van een zogenaamde elementenbegroting.  Lees meer…
 • Het door elkaar kunnen gebruiken van elementen en activiteiten.
 • Materiaalcodes en artikelnummers voor het synchroniseren van prijzen en het kunnen filteren op basis hiervan.
 • Er is een prijscontrole-functie aanwezig, onder andere handig te gebruiken voor het aanpassen van de prijsstelling van materiaal en materieel.
 • Er is een foutcontrole-functie aanwezig die fouten controleert tot op 3 niveaus.
 • Tabblad met bouwkundige staart voor de staartkosten, volledig aanpasbaar per calculatie. Zie afbeelding.
 • Tabblad met verzamelde en getotaliseerde uren per tariefgroep.
 • Kengetallen voor referentie prijsstelling in te stellen per groep en per calculatie.
 • Instelbaar btw-percentage voor loonkosten of btw instelbaar per regel.
 • Door extra toe te voegen tekst en professionele lay-out uitstekend te gebruiken als offerte en/of kostenspecificatie.
 • Het calculatieprogramma is voorzien van spellingscontrole inclusief eigen woordenboeken.

Video - Gemakkelijk professioneel calculeren met WpCalc

De Pro-versie voor nog meer functionaliteit

Denk je meer functionaliteit nodig te hebben dan de standaard mogelijkheden van WpCalc-Lt?
Bekijk dan de uitgebreide mogelijkheden van WpCalc-Pro ook eens. De Professionele versie van het calculatieprogramma.  Lees meer…

Hét calculatieprogramma en de cloud

De ‘Cloud’ en WpCalc een perfect team!

WpCalc werkt perfect samen met cloud-oplossingen zoals OneDrive en Dropbox. Door de ‘cloud’ in te zetten krijg je het beste van twee werelden. Met je WpCalc applicatie op de desktop werk je met je locale data. OneDrive of Dropbox synchroniseert de WpCalc-bestanden gratis naar de cloud. Het resultaat is een supersnel systeem met overal bereikbare actuele data. Bovendien heb je via OneDrive of Dropbox een perfecte back-up van al jouw calculaties.

Gratis testen!

Wil je voor je het aanschaft eerst zeker weten of dit calculatieprogramma voor de bouw ook bij jouw manier van werken past? Vraag dan de GRATIS demoversie van WpCalc-Lt aan en test het programma 30 dagen zonder te betalen.