Automatisch calculeren

Autocalc nieuwe revolutionaire calculatiemethodes!

Autocalc is een nieuwe calculatiemethodiek waarmee je semi-automatisch calculaties kunt genereren op basis van:

  • Met Bluebeam Revu gemaakte metingen op basis van PDF-tekeningen: Autocalc-PDF
  • Zelf toegevoegde objectinformatie in bouwwerkinformatiemodellen: Autocalc-BIM
  • Een dialoogvenster waarin je onderwerpen kunt samenstellen: Autocalc-Wp

De grote kracht van het Autocalc systeem zit hem vooral in het feit dat je onderwerpen kunt specificeren aan de hand van keuzes, maatvoeringen en invoervelden. Op basis van de meetstaten die je met de verschillende Autocalc modules genereert kun je vervolgens een referentiebegroting aansturen en calculatie onderwerpen genereren.

Deze referentiebegroting kun je aanschaffen, maar ook zelf opzetten (of aanpassen) en is voor alle 3 de Autocalc-modules te gebruiken. Doordat onderwerpen in keuzes worden opgedeeld kan de referentiebegroting ook veel compacter worden opgezet dan een vergelijkbaar elementenbestand.

De belangrijkste voordelen van de Autocalc methodiek:

  • Je kunt op 3 verschillende intelligente manieren (Autocalc-PDF, -BIM en Wp) een referentiebegroting aansturen en calculatie onderdelen genereren.
  • Je calculeert beter doordat je onderwerpen samenstelt en ook meerdere parameters tot je beschikking hebt.
  • Je kunt de hoeveelheden bij de verschillende Autocalc varianten zeer goed achterhalen.
  • Je kunt met Autocalc sneller calculeren; je bent minder tijd kwijt met het uittrekken van hoeveelheden.
  • Je calculeert met Autocalc bewuster; je bent vooral bezig met het maken van keuzes
  • De voor Autocalc benodigde referentiebegroting is compacter dan een vergelijkbaar elementenbestand.

Screenshots

Voor wie is Autocalc geschikt?

Autocalc is in principe geschikt voor iedereen die bereid is qua tijd een investering te doen in het opzetten of het aanpassen van de benodigde referentiebegroting en het bijbehorende toolsbestand/Bluebeam profiel.

Die investering in tijd wordt uiteraard bepaald door de omvang aan activiteiten die er binnen het bedrijf worden uitgevoerd. In het geval van specialistische bedrijven zal die investering daarom relatief veel kleiner zijn dan bij een allround bedrijf. Het is desalniettemin ook mogelijk om alleen de veelvoorkomende activiteiten met Autocalc te calculeren.

Grote bedrijven zullen ook veel profijt van Autocalc hebben omdat je specialistische kennis goed in de referentiebegroting op kunt nemen. Hierdoor kun je verschillende calculatoren meer uniform laten calculeren en hoeft die kennis ook in mindere mate bij de verschillende calculatoren aanwezig te zijn.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de verschillende Autocalc modules weten, of wil je de Autocalc modules direct inschakelen? Neem dan gerust even telefonisch contact met ons op: 085 800 0404 of vul het contactformulier in.